Ikke alle døre behøver være lige synlige

10 November 2021 Anders Lundtang Hansen

Nu giver det jo oftest i langt de fleste tilfælde mening, at man kan se, hvor der er en dør, så man ved, at man kan komme videre den vej.

Hvis man ikke ønsker, at nogle skal komme herind eller igennem, så skriver man, at der er begrænset adgang, eller man at man låser den dør.

Men nogle gange giver det faktisk mere mening for en, at døren er lidt skjult, eller at man ikke lige ved første øjekast kan se, at det er en dør, som man har her.

Det mest velkendte er nok, at man har lavet en “udskæring” i væggen, hvor man har taget listerne og tapetet med, så det på afstand ser ud som, at der ikke er noget her, men når man kommer tættere på, kan man godt se, at der er en åbning her.

image

Så kan man have et klassisk dørhåndtag til at åbne med, eller man bruger måske en falsk lampe, der stikker ud af væggen, som man kan trække i, så døren går op, eller man kan skubbe den op.

Nogle døre behøver man ikke lige at kunne se

Det er måske et eksempel, som der lyder som noget, man har taget ud af romaner på samme måde, som når en bogreol viser sig at være en åbning til et skjult rum.

Men vi behøver slet ikke at skulle så langt ud, for vi taler måske bare om, at man har et privat rum, som man gerne vil sørge for, at der ikke kommer et rend af mennesker ind i, hvis det nu er ens hjemmekontor.

Men der er vinduer i, så man kan sagtens se udefra, at der er et værelse her, så der er ikke tale om en hemmelighed, men man skilter heller ikke stort med det, at man har et rum her.

More articles