Skal du have filt på væggen?
Filt er et vældig populært materiale at få beklædt sine vægge med, inden de skal males. Og der er gode grunde til populariteten.
Filt – eller glasfilt, som det også kaldes – minder om meget tyndt tapet og har en helt glat struktur, som nærmest er usynlig, når den er malet. Derfor er det det bedste materiale at bruge, hvis man ønsker sig en glat overflade på sine vægge.
Udover den rent kosmetiske har filt også den fordel, at det forstærker væggen. Det skaber en ensartet overflade med større styrke, holder sammen på underlaget og forhindrer sprækker og revner i væggen. Og så er filt et nemt, praktisk og lækkert materiale at male på.
Filt er i øvrigt også velegnet og meget brugt på visse typer af lofter.
Få hjælp og gode råd
Glasfilt består af fine tråde af glasfibre. Fibrene ligger hulter til bulter i modsætning til i glasvæv, hvor glasfibertrådene er vævet sammen og derfor giver mere struktur i overfladen.
Der er en del forskellige typer af filt på markedet. Der findes for eksempel både grundet filt – det vil sige filt, som på forhånd er behandlet med grunder. Og der findes ugrundet filt, som skal grundes, når det er sat op på væggen. Desuden findes filt i forskellige tykkelser og med forskelligt fyld-indhold.
De fleste typer filt har deres fordele og ulemper, og det kan godt betale sig at spørge fagfolk til råds om, hvad der passer bedst til præcis dine vægge. Der er blandt andet stor forskel på kvalitet, pris, filtens modstandsdygtighed og det helhedsindtryk, den enkelte type filt skaber i rummet.
Du kan få vejledning, gode råd og ikke mindst hjælp til opsætning af filt her https://malerkanonen.dk/opsaetning-af-filt/.
Hos Malerkanonen kan du også få en vurdering af, om dine vægge er klar til filt, eller om de for eksempel kræver en spartling først.