En vicevært skal lade arbejdet blive på arbejdet og koble fra

21 October 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Alle mennesker har godt af at glæde sig til at gå på arbejde, men lige meget hvor meget man elsker ens arbejde og identificerer sig med det, så skal man også huske at koble fra og lave noget helt andet, der ikke handler om arbejdet – ej heller ved at have det i tankerne.

Selvom man måske endda gør sit for, at man kan komme lidt væk fra arbejdet, så er der nogle professioner, hvor man nogle gange føler, at folk ikke respekterer, at man har fri.

Dette kan netop være ved at være vicevært, hvor beboerne nogle gange er afhængige af, at sådan en vicevært er parat, når man som boende har ting og sager, der skal ses til.

Det er da klart, at alle de sager skal tilses, men de skal også prioriteres, og nogle ting skal man også bede andre om at gøre – mens man selv går hjem.

En vicevært behøver ikke være sit arbejde

Nogle viceværter bor måske selv i en af de boliger, som de tager sig af, og de ved de andre beboere godt, hvorfor de nogle gange går til en privat for at høre, om man “ikke liiiige kan hjælpe med X og Y?”

Man ved som beboer måske godt, det er ubelejligt, men dette er jo en undtagelse. Problemet er bare, når alle de andre beboere tænker det samme.

Selvom man måske bor langt væk, og man har åbningstider på ens kontor, så kimer beboerne en ned, hvorfor man møder ind på arbejde med en masse indtalte beskeder – og især efter en weekend kan der være mange beskeder.

Derfor skal man således huske, at man blot er et menneske som vicevært, og at man har ret og krav på at holde fri, for ellers dræner man sig selv for meget, og man er ikke parat eller oplagt til at arbejde dagen efter.

More articles