Sådan undviger du madspild med frikadeller
Det er så moderne nu om dage at tænke på miljøet og sørge for, at man gør sit for, at intet går til spilde, og at man udnytter ressourcerne til fulde, så man ikke forbruger mere end højst nødvendigt og gerne genbruger.
Dette kommer både miljøet og din pengepung til gavn.
Der er mange måder, hvorpå man kan gøre dette, og en af ud af mange ting er blandt andet at undgå madspild.
Og dette er der flere metoder til, hvordan man kan gøre, og i denne artikel vil vi tage et konkret eksempel med noget så dansk som frikadeller, du laver selv eller har indkøbt, og hvordan du sørger for, at alt bliver spist op og intet ender i skraldespanden – eller i hundeskålen, selvom dette bestemt også kan være en (nød)løsning.
Vi tvivler nemlig ikke på, at du kan lave nogle lækre frikadeller, men derfor kan man stadig ende med at have nogle tilovers, hvilket jo blandt andet kommer af mæthed, eller fordi man har lyst til noget variation i maden.
Derfor er det vigtigste at planlægge lidt fremad i tiden og afveje med, hvor mange frikadeller, der egentlig skal laves. Skal man spise det to dage i streg og eventuelt som frokost også?
Måske har man nemlig nogle ingredienser liggende til at lave rigeligt med frikadeller med, så man lige så godt kan gøre dette, så de ingredienser heller ikke ender som madspild, og det er også fornuftigt at gøre.
En løsning kan være at fryse dem ned, så I kan spise dem, når I i familien igen får lyst til frikadeller. Du kan også blande frikadellerne sammen i en anden ret, så de får en ny smag sammen med noget andet.
Eller du kan slet og ret give dem væk til for eksempel en nabo. Her skal du dog være opmærksom på, hvad dine naboer har af religiøse opfattelser, samt om de er vegetarer eller veganere.