Nyd at brygge øl med et bryganlæg
Forstil dig at du har inviteret vennerne på besøg, i skal spise en lækker middag og have en øl eller 2. Her er det så at du skal forestille dig forskellen på at i drikker supermarkeds tilbud eller en øl du selv har brygget og som passer perfekt til aftens menu. Det kan kun løfte dagen op til nye og uanede højder.
For at kunne brygge en øl skal du bruge vand, humle, gær og malt. Derudover skal du bruge et bryganlæg. Det kunne f.eks. være grainfather.
Øllets ældgamle historie
I dag forbindes det at brygge øl primært som noget mænd syntes er interessant da bryggeriprocessen er teknisk. Sådan har det i midlertid ikke altid været og indtil for få hundrede år siden var det kvinderne der havde ansvaret for huset ølbrygning. Den gyldne drink blev i oldtiden set på med stor respekt og det samme blev kvinderne, der ikke alene kunne føde børn, men også fremstille den smukke gyldne drik med den skønne virkning.
Det har ikke været nogen lille opgave, da en person kunne drikke op til 5 liter øl dagligt. Øllet har været kendt i Danmark i omkring 5000 år, da man for kort tid siden ved en arkæologisk udgravning fandt rester af øl i en krukke.
Lær at brygge øl
Normalt er kurser lærerige men sjældent sjove, men sådan er det ikke på et ølkursus. Her lærer du både at brygge øl, men du får også øllet med hjem. Derfor er det vigtigt at du har arrangeret hjemtransport, for ud over smagsprøver i løbet af kurset så får du også gryden med din egen øl med hjem.
Udover kurser er der mange bøger og videoer, hvor man kan lære mere om ølbrygning og læse om de mange forskellige former for øl og hvordan man kan lave nye spændende smagsvarianter.