Dokumenter der er gode at være opmærksom på

06 januar 2021
Maya Hindsberg

Der er mange ting at holde styr på, når man skal købe nyt hus. Det er desværre ikke bare at gå ind på en boligside, finde sit nye drømmehus og voila. Nej, der er en god del praktiske ting, man skal have styr på, og mange dokumenter der skal være i orden. Det kan alt sammen godt være svært at finde hoved og hale i, ligesom det er svært selv at vide, hvad man skal være opmærksom på osv. Heldigvis kan du få hjælp fra f.eks. en eBoligadvokat, så du ikke står alene med det. Hvis du dog er opsat på at gøre det selv, er det følgende nogle af de dokumenter, du med fordel kan lære om.

Ejendomsdatarapporten

Du kender med stor sandsynlighed salgsrapporten og købsaftalen, en ejendomsdatarapport er dog din bedste ven. Det er nemlig det dokument, som giver dig et komplet overblik over din bolig, så du ved, hvad det er, du køber. Der er som regel 50 forskellige oplysninger fra offentlige registre og myndigheder værende det BBR-oplysninger, energimærkning, ejendomsskat etc. Det er altså der, at alle de relevante forhold om huset står, som du gerne vil kende, inden du byder på boligen. Det er også her, det vil fremgå, om der f.eks. er en olietank på grunden eller en uafsluttet byggesag.

Tilstandsrapporten

Tilstandsrapporten er også et ret vigtigt dokument, når det kommer til din bolighandel. Tilstandsrapporten giver dig nemlig et overblik over bygningens faktiske tilstand. Vær dog opmærksom på, at det er et frivilligt dokument, men som regel kommer sælger ikke udenom, hvis der er et ønske om en ejerskifteforsikring.

Det anbefales at gennemgå tilstandsrapporten ord for ord, da du på den måde ikke får nogle grimme overraskelser, i hvert fald ikke af den synlige slags. Rapporten bliver udarbejdet ud fra en karakterskala, der bygger på et visuelt syn. Der er dog ikke altid sammenhæng imellem den byggetekniske vurdering og prisen.

Flere Nyheder