Drømmer du om smukke terrassebrædder?

16 marts 2021
Anne-Mette Hansen

En lækker træterrasse skal naturligvis laves af terrassebrædder i god kvalitet. Det er et must. Både for at få et flot udseende og en lang levetid på terrassen. 

Der findes et væld af forskellige terrassebrædder i forskellige sorter. Hvilke skal du vælge? Hvad er billigst? Og hvad er mest populært? Læs med i denne artikel, og find ud af meget mere om at købe terrassebrædder til dit projekt.

Vælg trykimprægneret træ

Trykimprægneret træ er det bedste valg til en træterrasse. Dette gør nemlig, at træet er mere modstandsdygtig overfor vejrforholdene. Selvom det er imprægneret, skal det dog over årene vedligeholdes, for at din terrasse kan blive ved at se flot ud. 

Vælg den rette sort

Hvilken træsort skal du vælge? Du kan efterhånden få terrassebrædder i et utal af fine nuancer. Om du er til det meget lyse træ eller det mere mørke træ. Det er op til dig. Det mørke og brunimprægnerede træ er dog lidt dyrere. 

Få professionel udførsel

Det er vigtigt at få en professionel til at bygge din nye træterrasse. På den måde sikrer du, at den er stabil og at den kommer til at holde i mange år. Du kan gå selv gå i krig med projektet, men uden erfaring indenfor tømrerfaget kan det være en svær opgave at nå i mål med. 

Inden du hyrer en professionel, er det en god idé at fastsætte et budget og have en overordnet idé om træterrassens udseende. 

Husk at vedligeholde

I modsætningen til en almindelige fliseterrasse kræver træterrassen løbende vedligeholdelse. Den skal behandles, for at træet kan blive ved at modstå vejrforholdene. Derudover kan der også være et bræt eller to, der skal udskiftes med tiden. Måske skal træet slibes for at gøre det pænt efter flere års brug. 

Der er mange ting at tænke på, når du skal have lavet en træterrasse. Det vigtigste er at få indkøbt gode terrassebrædder af høj kvalitet. 

Flere Nyheder