Du undgår at dehydrere ved at have en drikkedunk med vand på dig

07 July 2021 Anders Lundtang Hansen

Man siger som bekendt til folk, at når det er sommer og varmt, så skal man huske at drikke rigeligt med væske, så man ikke dehydrerer.

For når det er sådan en bagende hede, hvor man heller ikke kan blive rigtig afkølet, så er der stor chance for, at man hurtigt ender med at svede al væsken væk.

Man bemærker det måske ikke lige til at starte med, men pludselig har man ikke den store energi i kroppen, så snurrer det i fingrene, og man oplever, det bliver sort for ens øjne, og til sidst besvimer man og falder om, hvor man er.

Det er måske ikke så farligt, hvis man bare sidder derhjemme i haven og slapper helt af, så man heller ikke bruger nogen energi her.

Eller hvis man er på arbejde, og man så kan tage ind på en kiosk eller hente lidt at drikke på værkstedet.

Men det er straks noget andet, hvis man er ude at gå.

Hav altid en drikkedunk med vand på dig

Og vi taler ikke nødvendigvis om, at du har tænkt dig at bestige store bakker på den jyske hede i bagende solskin, men det kan være sådan noget simpelt, som at du er ude at jogge, gå en længere tur eller på vej til at besøge en ven.

Man tænker måske ikke lige over det til at starte med andet, end at det er godt nok vejr til at gå en længere tur i.

Og man regner ikke med, at det kommer til at tage så lang tid at gå, men man tager måske en omvej eller stopper op og nyder omgivelserne.

Og det er her, man skal huske at drikke væske fra en medbragt drikkedunk, når du er ude at gå, også selvom du måske ikke kampsveder og er megatørstig.

For det ville være uheldigt, hvis du faldt om af dehydrering, mens du var alene.

More articles