Elsker du også lasagne? – så skynd dig at læse her

14 januar 2019
Troels Nielsen
Elsker du også lasagne? - så skynd dig at læse her

Husker du at bruge friske lasagneplader?

Lasagneplader kan fås i mange udgaver. Du kan få meget billige varianter, og så kan du få nogle som koster lidt mere. Som med mange andre ting, så er det dog sådan med lasagneplader, at du som regel får hvad du betaler for.

For der er naturligvis forskel på, om du køber en pakke lasagneplader, som har ligget længe i en æske, eller om du køber frisk pasta. Den friske pasta kan holde sig i kortere tid, men du kan helt klart både smage og mærke en forskel.

Så derfor skal du sørge for at komme godt fra start med lasagnen, og købe den gode friske råvare.  

Lav din egen bechamelsovs

Her må du altså heller ikke gå på kompromis. Ikke noget med at købe en færdig sovs på karton og hælde over. For du kan altså virkelig smage forskel. Den færdige kartonsovs er fyldt med tilsætningsstoffer, og smager lidt kunstigt.

Når du selv laver den fra bunden, så benytter du i stedet de mere naturlige ting, som mel smør og muskatnød. Og især muskatnøden er vigtig, da det er den som giver den helt særlige smag til din bechamelsauce.  

Skal der både rasp og ost på toppen?

De fleste vælger at toppe deres lasagne med en god revet ost. Det giver en fin gylden farve til retten, og det smager naturligvis også godt. Du kan variere mængden af ost afhængigt af dine smagsløg.

Nogle vælger faktisk også at drysse rasp ud over lasagnen. Altså først et lag rasp og derefter ost ovenpå. Det er i høj grad også smag og behag. Retten kan nemt blive en smule tør, hvis du kommer for meget rasp på. Og så smager rasp i sig selv ikke af ret meget.   

Uanset hvad, så skal du lave din lasagne, præcis som du foretrækker den.

 

Flere Nyheder