Få renset dine fliser

12 februar 2020
Lotte Hindsberg
Få renset dine fliser

Der er få ting der er så trist om foråret at komme ud i haven og se fliserne grønne af alger eller de har fået flisepest. Det er imidlertidig noget der relativt nemt at komme af med. Men det kræver tid og masser af knofedt.

Det er noget du selv kan kaste dig over, men du kan også få et firma til at komme og rense dine fliser. Hvis du søger på fliserens i Ringsted, vil der være firmaer der udfører den type arbejde.

Gør det selv

Det er muligt selv at fjerne de grimme grønne alger, der samtidig gør din terresse eller indkørsel spejlglat. Du kan fjerne det ved at strøg flisegrus ud på fliserne og efterfølgende ved hjælp af en stiv kost slibe algerne og flisepesten af fliserne. Fordelen ved denne metode er at du samtidig får fyldt revnerne op med nyt grus og dermed mindsker muligheden for ukrudt.

Du kan også fjerne algerne ved at købe et miljøvenligt algemiddel i byggemarkederne og vaske fliserne rene. Du kan også højtrykspule dem, men her skal du være forsigtig med at trykket ikke er for voldsomt, da du derved fjerner et lag af fliserne og det vil gøre, at alger blandt andet har nemmere ved at sætte sig fast fremover. 

Få hjælp af en professionel

Et alternativ til selv at kaste sig ud i projektet er, at få et professionelt firma til at komme at rense fliserne. Fordelen ved dette er at firmaet har det rigtige værktøj til at få renset dine fliser. Husk at vælge et firma med en grøn profil, så der ikke kommer ødelæggende kemiske produkter ned i din jord. Det er muligt efter at dine fliser er blevet renset, at få lagt en beskyttende hinde ud på fliserne, der vil være med til at hindre, at der kommer alger og pest i flere år fremover.

Flere Nyheder