Få (endnu) flottere trægulve

12 September 2018 admin

editorial

Trægulve er bare flotte

Er der noget flottere end et fint trægulv, hvor solen spiller i træets nuancer og farver?. Det kan gøre alverden for et rum, når blot der er et flot gulv. Træsorten vælger du selvfølgelig efter din egen smag, og efter hvad der passer til din bolig. 

Men et trægulv bliver ikke ved med at se ud som nyt. Der vil helt naturligt forekomme slid, og efter mange år begynder gulvet måske at have fået lige lovligt meget patina. Tænk også på, hvor mange skridt der bliver taget på eksempelvis et stuegulv, hvor mange børn der leger på gulvet, hunde eller katte som går ud og ind, og hvordan forskellige ting som vin eller kaffe måske er blevet spildt med tiden.

Pletter, ridser eller hakker i overfladen er som hudens rynker, der vidner om nogle år på bagen. Men for at blive i metforen, så kan du give dit gulv en gang botox med enten gulvafslibning eller gulvafhøvling. Og hvad er så forskellen mellem de 2 typer gulvbehandling?

Gulvafslibning

Gulvafslibning er den mest nænsomme af de 2 behandlinger. Som navnet antyder, så nøjes du med at slibe overfladen af gulvet. Det vil sige, at du fjerner ca. 1 millimeter af overfladen, hvilket ofte er nok til at give træet helt nyt liv efter mindre ridser og pletter. 

Gulvafhøvling

Gulvafhøvling

Med en decideret gulvafhøvling går man lidt mere grundigt til værks,og fjerner op til 2 – 8 millimeter af træet. Det er en hel del, og det kan derfor ikke gøres særligt mange gange, før du risikerer helt at fjerne gulvet. 

Derfor er en gulvafslibning også kun noget du skal vælge, hvis dit gulv virkeligt er slemt medtaget med eksempelvis meget dybe ridser.

 

Hvem skal du vælge til at behandle dit gulv

Det kræver det rigtige udstyr at slibe eller afhøvle et gulv, og du skal vide nøjagtigt hvad du laver. Derfor bør du vælge en fagmand til opgaven. 

Hvis du vil have en dygtig professionel fagmand, som kan lave underværker med dit gulv, så prøv at klikke på dette link:https://gkservice.dk/. Her finder du et firma, som kan deres kram til punkt og prikke. 

More articles