Find den nærmeste tandlæge i Århus

12 februar 2020
Astrid Pedersen
Find den nærmeste tandlæge i Århus

Det er vigtigt at passe sine tandlæge besøg et par gange om året, hvis du ønsker at bevare dit tandsæt sundt og intakt hele livet igennem. Derfor bør du altid sørge for at have en god tandlæge inden for passende afstand af din bopæl.

Hvad kan jeg forvente af mit første besøg hos en ny tandlæge?

Har du skiftet tandlæge for nylig – for eksempel i forbindelse med flytning til en ny by – vil tandlægen altid foretage et grundigt indledende tjek af dine tænder og af dit tandkød. Dette eftersyn vil foregå i forbindelse med en grundig rensning, hvor tandlægen ved hjælp af en slibepude påført et let slibende middel kaldet pimpsten vil pudse dine tænders emalje, således at denne fremstår glat og skinnende.

En sådan afpudsning vil fungere både rensende og forebyggende, idet eksisterende belægninger fjernes, og det bliver sværere for nye at danne sig. Når tænderne er fri for belægning, har bakterier og andre mikro organismer sværere vækst betingelser – og så undgår du syre angreb og deraf følgende karies (huller i tænderne). Plak og tandsten, som danner sig ved tandkøds randen og mellem tænderne, renses skånsomt bort ved hjælp af ultralyd. Ultralyd løsner de hårde belægninger – det piber en del, men er en generelt smertefri procedure.

De fleste tandlæger vil også gerne tage et eller flere røntgen billeder af dine tænder i forbindelse med det første besøg. Ved hjælp af billeddiagnostik kan man nemlig konstatere, om der skulle gemme sig ansatser til dårligdomme – for eksempel karies eller parodontose – mellem tænderne eller under tandkødets kant, hvilket ikke ville kunne ses med det blotte øje. Samtidig kan et røntgen billede afsløre begyndende tandrods betændelse eller rodspids betændelse, og tandlægen kan iværksætte behandlingen hurtigt, hvorved skaden begrænses mest muligt.

Hvis du leder efter en dygtig tandlæge i Århus, kan du finde de bedste af slagsen hos Tandlægerne på Stjernepladsen. Læs mere på stjerneklinik.dk

Flere Nyheder