Forebyg tandlidelser med hjælp fra din tandlæge i Odense

12 februar 2020
Astrid Pedersen
Forebyg tandlidelser med hjælp fra din tandlæge i Odense

Din skoletandlæge sagde det sikkert til dig, mens du gik i de små klasser – og dine forældre har sikkert også ihærdigt forsøgt at indprente dig det: Det er vigtigt, at du går til tandlægen mindst en gang om året, også efter at du er flyttet hjemmefra.

Hvorfor skal jeg gå til tandlæge en gang om året?

Faktisk er det en god idé at gå til tandlæge to gange om året – og det er der flere gode grunde til. For det første er der den indlysende, at du får flotte, hvide tænder og frisk ånde af den grundige og dybdegående tandrensning, som hører med til de rutinemæssige tandlæge besøg.

Du får poleret tænderne med et let slibende middel, som efterlader dine tænders emalje helt skinnende og ensartet i overfladen. Den grimme, gule rand langs tandkøds randen, som består af det, man kalder plak eller tandsten, fjernes skånsomt ved hjælp af ultralyd, som også anvendes til at nedbryde belægninger mellem tænderne. Og dine tandkødslommer renses effektivt for ulækre madrester, som kan give dårlig ånde, og som skaber prima vækstbetingelser for diverse mikroorganismer.

For det andet får tandlægen mulighed for at konstatere, om der skulle være tilløb til eventuelle lidelser i tænder eller tandkød. Det kan for eksempel være parodontose eller karies. Hvis du ikke kommer til tandlæge med regelmæssige mellemrum, kan disse dårligdomme udvikle sig til smertefulde tilstande, som i yderste konsekvens kan koste dig en eller flere tænder.

Det er en del billigere at forebygge disse lidelser med regelmæssige tandlæge besøg, end det er at behandle dem – og derfor kan det langt bedre betale sig for dig at overholde dine halv årlige aftaler med tandlægen, end at skulle gennemgå et rodbehandlings forløb eller måske have erstattet en eller flere tænder med broer, kroner eller implantater.

Hvis du ønsker at booke tid hos en af Odenses mest velrenommerede tandlæge klinikker, kan du gøre dette online på https://tandlaegeodense.dk/ 

Flere Nyheder