Forskellige muligheder for en overdækket terrasse

19 januar 2021
Maya Hindsberg

Vil du gerne kunne sidde udenfor uden at blive både våd og kold? Så er det godt, at en overdækket terrasse konstruktion findes. Der er nemlig flere måder, du kan få en overdækket terrasse, som gør, at du kan side udenfor, når det ikke længere er sommer, så du kan nyde udelivet med en kop kaffe.

Det kunne f.eks. være en parasol. Det er helt sikkert en af de billigste løsninger, og dermed heler ikke den mest robuste løsning. Du skal derfor investere i en ordentlig parasolfod, da mange parasoller nemt vælter i blæsevejr. Det kan du også afhjælpe med at montere barduner.

Byg selv en rammeoverdækning

Hvis du har hænderne skruet ordentlig på, og er typen, der er meget ude, kan det tænkes, at en rammeoverdækning er lige dig. Den er nemlig til at bygge selv, og består af en ramme af lægter, som bliver holdt oppe af søjler. Den bliver på den måde mere holdbar og modstandsdygtig over for vinden, end f.eks. en parasol. Over rammen monterer du enten plastiktagplader eller et sejl, som holder regnen ude. Derudover kan du sætte sejl på siderne, som du kan trække til og fra. De skaber både læ, og holder på varmen.

En veranda er en god ramme for udelivet

Hvis du ikke er typen, der gider gøre det selv, eller ikke bryder dig om udseendet af en rammeoverdækning, kan du overveje en veranda med et fast tag. Det er dog en noget dyrere løsning end både parasollen og rammeoverdækningen. Når du får lavet en veranda, er der et par ting, du skal overveje, blandt andet, om en veranda passer til dit hus’ konstruktion, og ikke mindst, hvordan den skal se ud for at matche. Der kan det være en god ide at hyre en arkitekt til at hjælpe, så det hele passer.

Flere Nyheder