Hvad er bikefit?

26 februar 2020
Astrid Pedersen
Hvad er bikefit?

Et bikefit er, kort fortalt, en tilpasning af din cykel således at den ud fra et ergonomisk og fysioterapeutisk perspektiv passer til din anatomi. Med et bikefit vil du kunne mindske risikoen for skader som kan pådrages gennem daglig træning – og samtidig få mere ud af denne. Du kan forvente at din yde evne bliver væsentligt forhøjet efter et bikefit. Og så bliver det pludselig meget sjovere at cykle hver dag.

Hvordan foregår et bikefit?

Et bikefit indledes altid med et intervies, som har til formål at afdække din rytter erfaring samt dine fremtidige mål. I interviewet vil dine nuværende gener af cykling gennemgås. Du har mulighed for at tilkøbe et tjek ved en professionel fysioterapeut, som kan gennemgå din krops aktuelle tilstand.

I denne forbindelse vil du få kortlagt eventuelle fysiske skader, skavanker og svagheder – og terapeuten vil kunne give dig gode råd og vejledning i forbindelse med udbedring af disse. Det anbefales, at man tilvælger dette tjek, da det er et ganske unikt redskab i forhold til et bikefit.

Hernæst vil din fysik blive målt på parametrene smidighed, balance og skævheder i krop og fødder. Der vil også blive foretaget en opmåling til sadel med henblik på at finde den optimale sadel type. Det er her, resultaterne fra det fysioterapeutiske tjek er særligt anvendelige. På basis af denne opmåling vil position på klamper blive gennemgået, og pedaler vil blive justeret for pronation under forfod. Disse reguleringer sker med den optimale kraft overførsel for øje.

Under et bikefit vil du køre på din egen cykel med jævn til hård belastning. Efterfølgende gennemgås de forskellige processer i dit bikefit, således at du opnår den optimale position i forhold til din aktuelle fysiske tilstand.

Et bikefit er pengene værd, hvis du altså ønsker bedre resultater som rytter! Læs mere på peakpower.dk

Flere Nyheder