Hvad skal du gøre når uheldet sker

28 april 2020
Lotte Hindsberg
Hvad skal du gøre når uheldet sker

Når uheldet er ude og du får et stennedslag på din bils forrude og det sker desværre for de fleste bilister, er der flere ting du kan gøre. Det er noget af det sværreste at undgå, uanset hvor god en bilist du er og hvor god du er til at holde afstand til andre biler. 

Hvad der er vigtigst er at du begrænser din kørsel til et absolut minimum, da bilens bevægelser, hvis du forsætter med at køre kan få revnen til at blive endnu større. Er revnen lille, mindre end en 2 kr. er det ofte muligt at reparere forruden. Det er både nemmere, billigere og hurtigere. Det tager omkring 20 min at få repareret forruden, imens det godt kan tage et par dage at få udskiftet ruden, hvis værkstedet ikke har en rude hjemme på lageret. Husk at det er vigtigt at du sikre dig at værkstedet benytter originale ruder, hvis det er en bil du har planer om at sælge på et tidspunkt. Hvis ruden ikke er en original reservedel, kan bilen falde i værdi.

Du kan læse mere her https://bilglas.dk/vi-tilbyder/forrude/.

Hvordan udskiftes ruden

Hvis det regner og du ikke har mulighed for at have bilen i tørvejr bliver reparationen udskudt til en anden dag, men ellers starter reparatøren med at rense forruden. Det gør at limen bedre sætter sig fast i revnen. For at sikre at limen kommer ud i selv den mindste revne, benyttes et vakuum værkstøj. Til sidst får ruden UV varme, som får limen til at tørre og samtidig fjernes overskydende lim og efterlader ruden glat. Nogle gange kan det godt ske, at det ikke er muligt at lave revnen selvom den er lille. Det sker at selve reparationen får revnen til at blive større og får ruden til at flække og så er det ikke længere muligt at lave den og den skal udskiftes.

Flere Nyheder