Hvad skal jeg vide om gulvafslibning

17 november 2020
Maya Hindsberg

Er dit trægulv begyndt at se slidt og grimt ud? Er det trist og uden charme? Så er der heldigvis en løsning, for en gulvafslibning kan give selv de mest slidte gulve, nyt liv.

Du kan både selv klare din gulvafslibning eller få en professionel til det. F.eks. gulvkanonen. De fleste professionelle vil også kunne hjælpe dig med at vurdere, hvad dit gulvs behov er, og hvilken overfladebehandling der vil være bedst for din gulvtype, så du er i trygge hænder der. Du kan også vælge at gå den anden vej, og gøre det selv.

Skal jeg gøre det selv eller få hjælp?

Du kan sagtens selv slibe dine gulve. Du kan køre til det lokale byggemarked eller malerbutik og leje maskiner. Du skal dog være særligt opmærksom på at du får det rette sandpapir, da for fint sandpapir gør, at du aldrig bliver færdig og for groft sandpapir vil lave ridser i gulvet. Derudover bør du være sikker i dine evner som håndværker. Det at slibe sit gulv, er ikke bare noget, man lige gør og det kræver, at man kan bruge maskinerne, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse. Derfor, hvis du ikke er tryg i dine egne evner, eller bare ikke gider bruge tiden på det, så bør du hyre en professionel.

Hvornår skal du slibe dit gulv?

Det er selvfølgelig noget, der vil variere, alt efter hvilken type gulv du har, og hvem der bor i din bolig. Hvis i lever to voksne, uden kæledyr og med et gulv i hårdt træ, vil der nok ikke komme mange ridser. Omvendt hvis gulvet er lavet af et blødt materiale og i har små børn og dyr, så vil der sandsynligvis komme flere mærker. Det er også mærkerne og slid i lakken, som er det, der afgør, om gulvet har brug for at blive slebet.

 

Flere Nyheder