Hvordan man lige tilgår en facadedør, der binder

23 januar 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det kan sætte en stopper for ens proces, når man kommer til den facadedør, som man bare ikke kan få op, selvom man lægger kræfter i.

Og det kan bogstaveligt talt sætter den store stopper for en, hvis man kender den dør og ved, hvordan den plejer at åbne op, og man så taber alt det, man har i hænderne, fordi døren gør modstand.

Til at starte med tror man formentlig, det er en trækvind, der hiver i døren, men man kan så godt se, at det ikke blæser det mindste.

Og den er også låst op, så problemet kan heller ikke ligge her; der må således ligge noget andet til hinder for, at man ikke kan åbne den, som man plejer, så det er ikke fordi, man skubber, når man burde trække, eller omvendt.

facadedøre

Facadedøren skal nok komme op!

I ren desperation og irritation tænker de fleste, at de skal bruge flere kræfter til at åbne den, men det kan så være, man ødelægger den mekanik, den er sat op i, eller man ødelægger andre ting ved eller omkring døren, fordi den rent faktisk bare bandt.

Sådan en facadedør kan binde af mange grunde, som vinduer også kan gøre det, og det kan være fordi, materialet har udvidet sig, eller huset har sat sig; men det kan også være fordi, at det er så lang tid siden, at man har åbnet den, at den er rustet lidt fast eller bare har sat sig med skidt og andet snask.

Eller måske er den facadedør gået hen og blevet så gammel, at den stort set altid vil binde, selvom man finde på utallige løsninger for, at den ikke skal gøre det.

I den forbindelse kan det komme på tale at kigge blandt nye facadedøre for at finde en ny, som man kan erstatte den gamle med.

Flere Nyheder