Hygge og morskab med en sød undulat

06 March 2020 Astrid Pedersen
Hygge og morskab med en sød undulat

Når du gerne vil have et selskabsdyr, men det ikke er tilladt at holde eksempelvis hunde eller katte i din boligforening, kan du overveje stuefugle. Fugle er en del sjovere end akvariefisk, og faktisk ikke særligt meget mere krævende, når det handler om pleje og hygiejne.

Hvis du vælger fugle af racerne undulat eller parakit, får du faktisk en særdeles intelligent og lærenem fugl. Undulater er trods alt i familie med papegøjerne, og har flere af disse noget større fætres egenskaber. Mange undulater kan lære at efterligne den menneskelige stemme og sige op til flere ord. Og så kan du altid more dig med at lære din undulat at lande på dit hoved, trille med en lille bold, eller vandre fra finger til finger på din hånd.

Hvor bør jeg købe min undulat?

Du bør altid vælge en registreret opdrætter, når du står for at skulle anskaffe en undulat. Så er du sikker på, at din nye fjerklædte ven ikke er behæftet med arvelige sygdomme – og at den har haft en god og tryg opvækst. Opdrætteren kan give dig gode råd om undulatens røgt og pleje. Og så kan du altid vende tilbage til opdrætteren, skulle der opstå problemer med fuglen.

Skal jeg have mere end én undulat?

Du bør altid anskaffe mindst to undulater, når du køber undulat. Undulater er sociale dyr, og bliver ensomme og ulykkelige hvis de ikke har selskab. En opdrætter vil ikke sælge dig blot én undulat, hvis han eller hun ikke er sikker på at du har én i forvejen. Men så kan du med stor sandsynlighed få rabat på nummer to undulat du køber. Du skal samtidig være sikker på at der er rigeligt plads i undulaternes bur. Undulater har brug for plads at røre sig på for at trives.

Du kan læse meget mere om undulater på https://dyrebloggen.dk/undulater-en-guide-til-de-populaere-fugle/ 

Tjek også disse sider:

dyre-pleje.dk
dyreglæde.dk
dyre-nyt.dk
dyrebloggen.dk
tips-dyr.dk
vores-dyr.dk
altomdyr.dk
klodensdyr.dk
sødedyr.dk
nuttede-dyr.dk
husdyrsbloggen.dk
dyreliv-bloggen.dk

More articles