Jersey – Morfarstof, kan bruges til næsten alt

Jersey – også kaldet morfarstof – er et blødt elastisk, strikket stof, der oprindeligt var lavet af uld. I dag er stoffet også lavet af bomuld, bomuldsblandinger og syntetiske fibre. Højre side af jerseystrikstof er glat med en let enkelt ribben strik, mens bagsiden af ​​jersey er stablet med løkker. Stoffet er normalt let til medium vægt og bruges til forskellige beklædningsgenstande og husholdningsartikler.

Hvor kommer jersey fra?

Jersey blev først produceret i middelalderen i Jersey, Kanaløerne – deraf navnet. Stoffet blev kun benyttet til herretøj og blev brugt til at fremstille undertøj og fiskertrøjer.

I 1916 revolutionerede Coco Chanel imidlertid jerseymarkedet og introducerede stoffet til kvindens modebranche, hvilket betød mere komfortable kjoler og frakker af stoftypen.

Hvad er Jersey lavet af?

Jersey blev oprindeligt lavet af uld, men mere sofistikerede fremstillingsteknikker førte til brugen af ​​syntetiske fibre og bomuld. Bomuldstrøje reducerede materialets omkostninger, og syntetiske fibre gjorde stoffet mere holdbart. I dag er de meste stof fremstillet ved hjælp af bomuld blandet med syntetiske stoffer.

Jersey er et multifunktionelt og alsidigt tekstil, og det har mange kvaliteter, der gør det til et fantastisk stof til daglig brug.

Jersey er:  Elastisk. På grund af sin strikkede struktur er jersey-strikket stof et strækstof, hvilket gør det til et godt valg til genstande, der kræver bevægelse.

Blødt. Jersey er blødt og glat og er derfor dejligt lækkert at have på kroppen.

Man kan ikke se igennem jerseystof, som et resultat af stoffets sammensætning, der bringer fibrene tættere sammen, så det er umuligt for lys at komme igennem.

Absorberende og åndbart. Her er bomuldsjersey-stof det bedste, da bomuld er en meget absorberende og åndbar type fiber. Bomuldstrøjer og bomuldsblandinger er ideelle til tøj, der får daglig brug, som T-shirts.

Velstruktureret. De fleste jerseystoffer har en dejlig drapering, men det afhænger af stoffets fiberkomposition. Trøjer, der bruger viskose eller silke, har en meget jævnere drapering end bomulds-jersey-stof, som har mere struktur.

Jersey stof kan bruges til at sy mange ting med, både til hverdag og fest.