Kan min livsstil forbedres med psykomotorisk terapi?

10 marts 2020
Astrid Pedersen
Kan min livsstil forbedres med psykomotorisk terapi?

Psykomotorisk terapi egner sig i særdeleshed godt til mennesker, som har mistet forbindelsen til deres fysiske udtryk. Dette betyder, at der er en ubalance imellem kroppen, sindet og de kognitive evner, som skal genoprettes.

Det er meget vigtigt, at man lytter efter kroppen og dennes signaler, hvis man ønsker at undgå de uhensigtsmæssige handlemønstre og negative spiraler. Kroppen har nemlig sin egen erfaring, og er fuldt ud i stand til at advare omkring mulige situationer, som vil være dårlige for os. Men har man i alt for lang tid ignoreret denne kommunikation, vil kroppens stemme forstumme.

Til alt held kan det lykkes at genvinde evnen til at lære af kroppen gennem psykomotorisk terapi. Mennesker, som har været ude for et svært fysisk traume, og derfor har oplevet mange smerter i kroppen, vil have en tendens til at ignorere kroppens signaler. De kan nemlig nemt forveksles med de fysiske smerter, som man har måttet tilsidesætte under genoptræning eller healing, for at kunne stå processen ud.

Kontakten til kroppen kan genskabes via psykomotorisk terapi, og her kan kroppen også selv få mulighed for at bearbejde sit eget traume – lidt på samme måde som psyken og sindet gør det hos en psykolog eller en psykoterapeut.

Psykomotorisk terapi mod stress

En anden gruppe af mennesker, som i høj grad har brug for at opnå en bedre balance mellem krop og sind, er mennesker som i en længere periode har lidt af stress. Når man har stress, vil kroppen prøve at advare én, men typisk vil man sidde den overhørig. Er du i behandling for stress, kan du med fordel supplere denne behandling med psykomotorisk terapi, hvor du kan lære at lytte til din krop igen, og samtidig opnå en højere grad af krops bevidsthed.

Du kan blive klogere på psykomotorisk terapi og andre terapiformer på sundhedsliv.dk

Tjek også disse sider:

https://sundhedsliv.dk/
https://livsstilsblog.dk/
https://sund-blog.dk/
https://liv-sundhed.dk/
https://sund-rask.dk/
https://TraenForlivet.dk/
https://SundhedTraening.dk/
https://SundeOs.dk/
https://SundesteLiv.dk/
https://SundesteBlog.dk/
https://SundesteStil.dk/
https://forslagtilsundhed.dk/

Flere Nyheder