Nærende og mættende aftensmad med boller i karry

15 July 2019 Astrid Pedersen
Nærende og mættende aftensmad med boller i karry

Det kan godt være op ad bakke at finde på en ret, som hele familien kan lide. Derfor tyr mange børnefamilier alt for ofte til fast food eller færdigretter. Og det er faktisk synd – for på den måde sikrer man hverken det hyggelige samvær omkring måltidet eller at børnene får de næringsstoffer, de skal have.

Et godt aftensmåltid bør indeholde vitaminer, proteiner og mineraler sammen med et vist mål kulhydrater og fedt for at bibringe børn i vokse alderen den rette næring. Derfor er det en rigtig god idé selv at forestå tilberedningen af aftenens måltid. Et lækkert aftensmåltid skal smage godt, være sundt, og samtidig ligge godt i maven.

Alle disse tre ønsker får du opfyldt med boller i karry, som med sine bløde boller og afrundede sovs falder i langt de flestes smag – børns såvel som voksnes. Boller i karry kan varieres, således at retten bliver mere eller mindre intens i sin aroma, ved for eksempel at tilsætte ekstra chili, hvidløg, ingefær eller stærk karry. De mindstes sarte ganer og følsomme smagsløg vil nok foretrække den milde variant – og så kan du vælge at servere karry pulver ved siden af sammen med en stærk og krydret Mango Chutney, som giver dine boller i karry et ekstra pift.

Boller i karry er nemt og billigt at fremstille

Som en ekstra bonus er det særdeles nemt og billigt at fremstille boller i karry – og det tager ikke engang særligt lang tid. Du behøver ikke at sætte mere end en halv times tid af til tilberedning af den lækre ret. Og er du smart, laver du dobbelt portion, således at du kan fryse dine boller i karry ned i mindre portioner. Så har du aftensmad til de dage, hvor du ikke orker at stå i køkkenet! Du kan finde den fulde opskrift på boller i karry online på dk-kogebogen.dk

More articles