Overlad regnskabet til en dygtig revisor

17 marts 2020
Astrid Pedersen
Overlad regnskabet til en dygtig revisor

Som enkeltmands virksomhed kan det virke som overkill at alliere sig med en dygtig revisor. En revisors timeløn er jo ingenlunde lav, og måske synes du ikke at din omsætning retfærdiggør at hyre en revisor. Men her skal du huske på, at hvis din virksomheds økonomi er sund og rask, og meget enkelt i sin opbygning, bruger revisoren ikke særligt lang tid på at håndtere denne. Og de ydelser, du får for denne lille investering, er for det meste guld værd i forhold til din virksomheds økonomiske trivsel.

Kan jeg selv lave mine regnskaber?

I princippet er der intet i vejen for, at du selv udarbejder dit årsregnskab, hvis du eksempelvis er konsulent eller freelancer, eller på anden måde driver en enkeltmands virksomhed. Du kan også sagtens selv forestå din løbende bogføring, foretage moms indberetning, og udfylde din selvangivelse og årsopgørelse. Risikoen herved er blot at du – såfremt du ikke selv har de store skattemæssige eller økonomiske kompetencer – kommer til at begå fejl, som kan koste dig dyrt.

Der er for eksempel ingen grund til at betale for meget i skat. Med en dygtig revisor på hånden er du sikker på at alle fradrag bliver indberettet som de skal, så dette scenarie ikke bliver til virkelighed. Omvendt kan du, hvis du overser en indtægt eller opgiver uberettigede fradrag, risikere at blive inviteret til torskegilde. Et torskegilde er den populære betegnelse for en audit hos skattestyrelsen, hvor du skal medbringe diverse regnskaber og bilag til minutiøs gennemgang. Dette ønsker du i særklasse ikke at blive udsat for – og også her kan en revisor være et stort aktiv for dig.

Med en revisor er du nemlig garanteret et nøjagtigt, balanceret regnskab og en årsopgørelse, som modsvarer dette. Og så kan du sove trygt om natten med sikkerhed for et uforstyrret arbejdsliv, frit for bekymringer om skat og moms.

Du kan læse mere, og finde din revisor, på auditconnect.dk

Flere Nyheder