Sådan vælger du den rette dobbeltseng

31 august 2021
Emilie Jacobsen

Sengen er et af de vigtigste møbler i vores hjem, selvom vi måske ikke lige tænker over det. Men hvilket andet møbel bruger du omkring otte timer i døgnet i? Det skulle da lige være din kontorstol på arbejdet eller din sofa en doven weekend. Fordi vi bruger så meget tid i sengen, har den selvfølgelig også stor betydning for, hvordan vi har det med vores kroppe. Hvis sengen er for hård eller for blød, kan det for eksempel give problemer med ryggen, lige som du også kan komme til at sove dårligt, hvis du har valgt en seng i et for varmt materiale. 

For at vælge den rigtige seng er det en god ide, at du læser en guide eller flere. Dermed er du godt klædt i forhold til, hvad du skal se efter, når du vælger en dobbeltseng. Du kan for eksempel starte med guiden hos sovneksperterne.dk. De skriver både om, hvordan du kan finde en luksus seng, og hvordan du kan finde en seng i et lidt mindre prisleje. 

Dobbeltseng med forskellig fasthed i hver side 

Når du vælger en dobbeltseng, som du skal dele med en partner, er det vigtigt, at I sørger for at få en fasthed, der passer til jeres krop. Fastheden er vigtig for, hvor godt din krop bliver støttet i løbet af natten. Har du ikke den rette fasthed, kan du derfor få ondt i ryggen. 

Hvor fast en seng du har brug for, kommer an på, hvor meget du vejer. Jo tungere du er, des fastere en seng har du brug for. 

Når I er et par, der deler en seng, kan det være hyggeligt at have en seng uden en irriterende midterrevne. I dag er det muligt at få det, men hvor der er forskellig fasthed i hver side. I kan derfor stadig få en seng, der passer perfekt til jeres kroppe. 

Flere Nyheder