Således skal du IKKE hænge facadeskilte med lys op!

25 August 2019 Anders Lundtang Hansen
Således skal du IKKE hænge facadeskilte med lys op!

Der er mange måder, hvorpå man kan hænge facadeskilte med lys op, men der er mest lige så mange måder, man kan gøre det på, som ikke er forsvarligt, sikker eller for den sags grundigt nok at gøre det på.

Hvis du mærker den mindste tvivl omkring, hvordan det skal gøres, så lyder vores gode råd, at du skal hyre nogle folk til at sætte dine facadeskilte med lys i op, om det så foregår indenfor eller udenfor, hvor de måske skal hænges højt op.

Man siger jo, at man kan drukne selv i en vandpyt, så det værste kan godt ske selv ved de umiddelbart ufarlige situationer, hvor det kun ser ud til at kunne gå lidt galt – men uheldig dominoeffekt kan få fatale konsekvenser.

Men hvis du alligevel agter at hænge disse skilte op selv, så kommer her nogle måder, som du ikke – vi gentager: IKKE – skal benytte, når du skal hænge dem op.

Som det første skal du ikke gøre det alene.

Det er både lettere at gøre, når man er flere om det og som minimum to personer, så man kan balancere skiltet specielt i startfasen og ikke mindst holde øje med hinanden, hvor den anden kan have overblikket og blandt andet se, om det hænger lige, mens den anden arbejder tæt på skiltet.

Man skal ikke bruge en gammel vakkelvogn stige til det, og selv hvis man har en god stige at udføre arbejdet med, så sørg for, at nogen står for neden og holder stigen på plads.

Selvom man umiddelbart står godt fast, så kan man skifte vægt på stigen, så den ellers ville vælte.

Man skal heller ikke vælge at kravle ud af vinduer oppe i højden, hvor facadeskiltene med lys i skal hænge, så man læner ud af vinduet og monterer det.

Er du virkelig langt oppe at arbejde, så SKAL du have en sikkerhedsline på.

More articles