Sådan fungerer et misbrugscenter

27 januar 2020
Lotte Hindsberg
Sådan fungerer et misbrugscenter

Et misbrugscenter har flere funktioner. Det yder råd og vejledning til mulige misbrugere, der ønsker mere viden og til pårørende, der ønsker at hjælpe et familiemedlem. Det gøres enten på stedet eller via telefonrådgivning. Der udover ydes der reelt behandling af et misbrug. Det kan være et alkoholmisbrug, et stofmisbrug eller en anden form for misbrug. Et misbrugcenter yder generel vejledning, men vel typisk have et område de er eksperter i. Det er en god ide at vælge et misbrugscenter, der er ekspert i den type misbrug du har. Har du et alkoholmisbrug kan du evt læse mere på https://behandlingscenter-stien.dk

En behandling for et misbrug

Alt afhængig af omstændighederne, er det muligt at blive indlagt eller modtage døgnbehandling. En indlæggelse ligger typisk op til, at der skal en seriøs afgiftning til først, før der kan kigges på de bagvedliggende årsager til misbruget. Har du et langvarigt og seriøst alkoholmisbrug, kan det være farligt at stoppe fra den ene til den anden dag. Kroppen er vant til kun at fungere, når der er alkohol og kan gå i chok, hvis det stopper fra den ene dag til den anden. Det er derfor vigtigt at en afgiftning foregår kontrolleret. 

Efter afgiftning vil misbrugeren blive tilbudt terapi, for at finde de bagvedliggende årsager til misbruget og evt. behandle dem. 

Samtidig arbejdes der også på, hvad der skal ske efter en endt behandling. Det anbefales ikke at en misbruger vender tilbage til sit gamle netværk, der typisk består af andre misbrugere. Der arbejdes derfor på at tilbyde andre muligheder, så misbrugeren ikke ender med at sidde alene der hjemme. Det kan være hjælp til at finde et job, en uddannelse eller måske førtidspension. Det kan også være hjælp til at blive meldt ind i nogle nye foreninger eller andre interessefællesskaber. Ofte er der aktiviteter man kan deltage i efter endt behandling. 

Flere Nyheder